#440 na kioscima

235%2003


10.7.2008.

The Onion  

Antikršćanska priroda

Kršćanski radari otkrili nove podmukle neprijatelje: svećenstvo optužilo transrodnu morsku vlasulju za opačinu a kršćanski desničarski lobiji žele ukinuti drugi zakon termodinamike

HUNTSVILLE, Alabama – Koalicija baptističkih svećenika u ponedjeljak se izjasnila protiv Telia feline, transrodne morske vlasulje koju nazivaju “prostom i izopačenom”.

“Ta prljava vlasulja, koja pokazuje i muške i ženske karakteristike, pretvara naše oceane u brloge grijeha i perverzije”, rekao je vlč. William Chester, glasnogovornik udruge Spasite naša mora, aktivističke grupe iz Huntsvillea koja se bavi “očuvanjem vodene doličnosti i morala”. “Sam Bog zna koliko dugo to poremećeno morsko biće divlja našim oceanima i širi svoj neprirodni biseksualni životni stil. Krajnje je vrijeme da netko nešto učini.”

Kontroverzna vlasulja uobičajena za grebene i zaljeve toplih mora diljem svijeta vodi svoj alternativni seksualni životni stil najmanje od 1859. kada je Charles Darwin prvi put katalogizirao njezinu vrstu. Otad je više od 40 podvrsta Telia feline identificirano kao dvospolno.

Baptisti su također žestoko odbacili vlasuljine reproduktivne navike i obiteljsku strukturu.

“Za razliku od tolikih čestitih bogobojaznih stvorenja, Telia felina reproducira se aseksualno, otvoreno se rugajući tradicionalnim obiteljskim vrijednostima donoseći na svijet i podižući svoje mlade u okruženju sa samo jednim roditeljem”, rekao je Chester. “Ta antikršćanska vlasulja koja je dovoljno drska da vjeruje da dijete može odrasti kako treba bez sve udobnosti koju pruža dvoje odanih roditelja prava je Murphy Brown morskih dubina.”

Chester dodaje: “Ako još sumnjate u bol i patnju koju nam je nanijela ova podmorska gadost, samo pogledajte u oči mlade vlasulje koja je prisiljena odrasti pitajući se zašto mama i tata žive u istom tijelu. To, moji prijatelji, nije normalno”.

Kao dio kampanje protiv tog beskralješnjaka, udruga Spasite naša mora poziva Greenpeace i druge ekološke udruge da prestanu štititi ugrožene vrste i predjele koji se ne pridržavaju visokih moralnih standarda. Udruga također prijeti bojkotiranjem akvarija koji pokazuju Telia felinu ili bilo koje drugo stvorenje upitnog karaktera.

“Je li to vrsta morskog beskralježnjaka koju želimo pokazivati našoj djeci na školskim izletima u akvarij”, upitao je Chester. “Javno pokazujući tu prljavštinu u našim nacionalnim akvarijima, akvarijima koje država često financira vašim poreznim novcem, poručujemo našoj djeci da transseksualni životni stil ne treba samo prihvatiti nego i poticati.”

“Stvarno je žalosno vidjeti kako pošteno kršćansko stvorenje prelazi na život izopačenosti i poniženja”, rekao je o Telia felini pastor Kenneth Boyle, direktor Akademije kršćanske morske biologije Kruh i riba. “Pogledajte samo tu razmetljivu svijetlo zelenu i zlatnu boju. I stotine ženskastih ticala koji se zavodljivo njišu naprijed-natrag pokušavajući namamiti krhke duhom. U Bibliji stoji da je petog dana Bog ispunio oceane živim bićima, ali sigurno nije mislio na ovo.”

Bog nikad ne bi dopustio povećanje entropije

OPEKA, Kanzas – Drugi zakon termodinamike – temeljno znanstveno načelo prema kojem se entropija povećava s vremenom kako se uređene tvari raspadaju prema sve većoj nasumičnosti – napala je konzervativna kršćanska skupina koja zahtijeva da se taj zakon ukine.

“Što ti znanstvenici žele, čemu da učimo našu djecu? Da će se svemir nastaviti širiti sve dok ne dođe do toplinske smrti”, upitao je predsjednik Kršćanske koalicije Ralph Reed na skupu protiv nedavne odluke kanzaškog Odbora za obrazovanje koji podržava taj zakon. “To baš i nije optimistično viđenje svijeta koji je Bog stvorio za čovječanstvo. Amerikanci ovime snažno poručuju: Ne sviđaju nam se implikacije tog zakona i nećemo stati dok ga sudovi ne ponište.”

Kontroverzni prirodni zakon koji tvrdi da se materija neprestano raspada dok se nered povećava a toplina gubi, dugo su osuđivali kršćanski fundamentalisti zato što se kosi s njihovom religijskom doktrinom božje milosti i vječnoga spasa.

“Zašto se ne bi nered smanjivao s vremenom umjesto da sve propada”, upitao je Jim Muldoon iz Emporije u Kanzasu. “Tražimo li previše? Pa riječ je o budućnosti naše djece.”

“Ne bih želio da moje dijete odrasta u svijetu koji srlja u toplinsku smrt i raspadanje u vakuum”, rekao je kanzaški senator Will Blanchard (R-Hutchinson). “Nijedan pristojan roditelj to ne bi želio.”

Nazvavši drugi zakon termodinamike “krajnje uznemirujućim znanstvenim načelom koje prijeti dječjem viđenju božjeg svemira kao dobronamjernog i brižnog mjesta”, Blanchard predvodi masovnu kampanju diljem zemlje kako bi izbacio zakon iz srednjoškolskih udžbenika iz fizike. Plan je već podržalo zakonodavstvo u saveznim državama Kanzas, Oklahoma, Missouri, Tennessee, Georgia i Mississippi.

“U udžbenicima moje kćeri stoji da živimo u svijetu kojim vlada nered”, rekao je Knox Heflin, jedan od nekoliko desetaka fundamentalista koji su progovorili protiv učenja tog zakona na saslušanju odbora u školi Statesboro u Georgiji. “To izravno proturječi onome što kaže Biblija o tome kako će se sve poboljšati i svi ćemo živjeti sretno na nebu nakon Kraja vremena.”

“Jedina ‘toplinska smrt’ koju je Isus ikada spomenuo odnosila se na to da će grješnici cijelu vječnost patiti u Jezeru vatre”, rekla je predsjednica školskog odbora u Indianoli u Mississippiju, Bernice McCallum. “Sada više nego ikad moramo čuti što Biblija ima za reći o nastavnom planu iz fizike i prirodnih znanosti u našim javnim školama.”

Vodeći fizičari tvrde da bi poništavanje drugog zakona termodinamike kao temelja većeg dijela našeg trenutačnog znanstvenog shvaćanja, imalo ogromne posljedice kako na budućnost naše nacije tako i na svemir uopće.

“Da se drugi zakon ukine, nasumične čestice sakupile bi se i organizirale umjesto da se raspu što bi moglo utjecati na temeljne procese poput izgaranja, probave, isparavanja, konvekcije… takvih stvari”, rekao je teoretičar superstruna sa Sveučilišta Columbia dr. Brian Greene. “Ne bi bilo ni mnogo sunčeve svjetlosti, zato što bi sve zvijezde, uključujući pritom i naše sunce, prikupljale fotone iz okolnog svemira umjesto da emitiraju sunčeva zračenja. E da, a svemir bi se počeo skupljati umjesto da se širi što bi vjerojatno promijenilo tok vremena zbog čega bi se svemir usukao u sebe kao obrnuti Veliki prasak, neka vrsta Velikog Smrska, ako hoćete.”

“S obzirom na sve ovo”, nastavio je Greene, “iskreno se nadam da će zakonodavci naše nacije promisliti dugo i duboko prije nego donesu ikakvu odluku o promjeni ili ukidanju ovog zakona”.

Unatoč takvim upozorenjima, masovni pokreti za ukidanjem drugog zakona termodinamike postaju sve snažniji.

“Ovo je Amerika”, rekao je Duane Collins iz Gatlingburga u Tennesseeju, radnik u destileriji i otac petero djece. “A u ovoj zemlji imamo bogomdano pravo da mijenjamo zakone za koje mislimo da nisu kršćanski. Ujedinjeni smo u svojim zahtjevima da se drugi zakon termodinamike ukine i naš će se glas čuti što god bilo. To je jednostavna činjenica koju ništa i nitko nikada neće promijeniti.

S engleskoga prevela Maja Klarić

preuzmi
pdf