#440 na kioscima

193%2001


30.11.2006.

The Onion  

Kako izliječiti još nestečenu traumu?

Nova pošiljka “hladnovremenskih” prostitutki smiruje životno-traumatski poremećaj stanovnika Chicaga, no nema lijeka za predtraumatski poremećaj unovačenih vojnika koji trebaju otići u Irak

The Onion

“Hladnovremenske” prostitutke izlaze na ulice Chicaga

CHICAGO – Znakovi još jedne zime u vjetrovitom gradu zamjetni su gdjegod da se pogleda; od ogoljelih grana na stablima do raznobojnih Božićnih ukrasa. A osim hladnog zraka i svježeg snijega mogu se vidjeti mjesni stanovnici koji su svoje redovite trosezonske kurve zamijenili prostitutkama koje se znaju mnogo bolje nositi s opasnostima na čikaškim ulicama.

Za razliku od mnogih drugih dijelova zemlje, gdje su blage temperature i slabije količine snijega pogodne za prostitutke koje rade tijekom cijele godine, građani Chicaga moraju se obratiti čvršćim i krupnijim zaposlenim djevojkama koje mogu ponuditi visokoefikasne usluge koje su potrebne da se preživi ono najgore što im može ponuditi ta notorna zima. Kad se temperature spuste ispod nule, potrebne su vam prostitutke na koje se možete osloniti kad su najpotrebnije, kazao je stanovnik tog područja, Phillip Eadie, koji je početkom ovoga mjeseca već bio sa četiri “hladnovremenske” prostitutke. Zadnje što biste htjeli tijekom snažne mećave je da zaglavite s prostitutkom koja nije dorasla poslu. Ozbiljno, da nema “hladnovremenskih” prostitutki, ne vjerujem da bih ikada izašao iz kuće.

Te visokoefikasne prostitutke, mnogo otpornije na štrapac od normalnih kurvi, stanovnicima Chicaga nude optimalno rukovanje u najsurovijim uvjetima, čvršći zahvat na ultraklizavim površinama, kao i bolje održavanje ravnoteže stražnjicom. I, povrh toga, uz poboljšane sposobnosti početka i završetka, prostitutke također mogu smanjiti učinak neravnih cesta.

Ja sam tip muškarca koji u svakom trenutku sve voli imati pod kontrolom, a “hladnovremenske” prostitutke mi pružaju upravo to, kazao je stanovnik Charles Wentel dodajući kako ga je za sezonske kurve prvi put zapalio njegov otac. S drugim prostitutkama sam se uvijek brinuo kako će one reagirati u nepredvidljivim situacijama, ili jesu li dovoljno fleksibilne da preuzmu svaki posao ili sve poslove. U životu sam spiskao mnogo novca na kurve i moram vam reći da su ovi “hladnovremenski” komadi definitivno najbolji. Nećete me vidjeti kako se ove zime vozikam s nečim lošijim.

Prema riječima lokalnih dilera i distributera “hladnovremenskih” prostitutki, većina ljetnih kurvi do Dana zahvalnosti više u sebi nema gotovo ni trunke života i teško se može vjerovati da će ove zime izaći na kraj s ulicom. Možeš ti izmjenjivati svoje stare kurve, svezati ih lancima, skockati ih kako želiš, ali neće biti nikakve razlike, kazao je Dale Huza, koji “hladnovremenskim” prostitutkama osigurava mušterije na devet različitih lokacija u središtu grada. Otkad sam prije pet godina ušao u ovaj posao još mi se ni jedna jedina mušterija nije požalila da su je te kurve iznevjerile. Čovječe, pa njima se i ja koristim.

Često odabrane kao jedne od najsigurnijih kurvi na tržištu, “hladnovremenske” prostitutke također su popularan izbor za one koji moraju razmišljati o obitelji. Kao suprug i otac dvaju sinova, mnogo tražim od svojih call girli, kazao je Henry Greenman priznavši da noću bolje spava otkad je pokupio nekoliko “hladnovremenskih” prostitutki. Konačno, nema šanse da riskiram s opasnim kurvama znajući kakav bi učinak mogle imati na moju obitelj. Naravno, one su malo skuplje, ali, kako ja uvijek kažem, mirnoj savjesti ne možeš nabiti cijenu, dodao je.

Mnogi članovi iz čikaške zajednice biznismena dali su podršku “hladnovremenskim” prostitutkama. Menedžeri, zaposlenici i dva čuvara tvrtke South Side Automotive ove sezone toplo preporučuju kurve, tvrdeći da su u nizu paralelnih testova izvedenih bez njihova znanja, “hladnovremenske” prostitutke bile mnogo uspješnije u svakom zimskom testiranju.

Nema što ove kurve, više od bilo kojih drugih prostitutki koju sam upoznao, ne bi i neće izdržati, nema okruženja u kojemu one neće učiniti ono što se od njih traži, kazao je vlasnik Mike Watak. “Hladnovremenskim” prostitutkama dajem svoju osobnu preporuku i preporuku firme.

Jedno je sigurno: njih nitko ne može potući, zaključio je Watak.

Sve više američkih vojnika pati od predtraumatskog stresnog poremećaja

NORFOLK, VIRGINIA – Predtraumatski stresni poremećaj, psihološko stanje povezano s borbom u budućnosti za koje se smatralo kako pogađa samo mlade vojnike koji su regrutirani protiv njihove volje, u sve se većem broju počeo širiti među članovima Nacionalne garde, rezervistima vojske, mornarice, ratne mornarice i zrakoplovstva i poluaktivnim časnicima, pokazalo je istraživanje vlade objavljeno u ponedjeljak.

Kad se vojnici nađu u ekstremnoj situaciji u kojoj bi mogli biti suočeni s masovnom smrću i šokantnim nasiljem mnogi počnu patiti od nesanice i izljeva bijesa, kazao je psiholog, satnik Sidney Mullenthauer iz vojne bolnice Walter Reed. Vidimo kako sve više žrtava proživljava jasne, ultrarealistične flesh-forwarde bombardiranja skupine nevine djece uz cestu ili raketne napade na konvoje nakon kojih se njihovi suborci pougljenjeni puše. Mnoge od tih jadnih duša prisiljene su uvijek iznova proživljavati kako im mine dižu noge u zrak ili kako se veliki komadi šrapnela zabijaju u lica njihovih suboraca.

Razvodnik Henry Gerard, 19, koji boluje od akutnog pred-TSP-a, kaže kako okrivljuje federalnu vladu jer ga je dovela u to mentalno oslabljeno stanje. Vlada točno zna kakvom će me iskušenju izložiti i još nije ništa učinila po tom pitanju, čovječe, kazao je Gerard kojega muče noćne more u kojima su njegovom najboljem prijatelju odrubili glavu, gotovo tri jedna prije nego će stupiti na dužnost u Faludži. Ne mogu spavati. Ne mogu jesti, ruke mi neprekidno drhte. Odlazim na mjesto gdje će me ljudi koje uopće ne poznajem pokušati ubiti. A za koji kurac?

Nisam više isti kao prije, kazao je Gerard, dodavši da večeri provodi pijući kako bi zatomio vriske i pozive upomoć koje očekuje da će čuti. Rat odlazi k vragu!

Istraživanjem, koje je proveo Department of Future Veterans Affairs, otkriveno je da je osamdeset posto honorarnih vojnika prijavilo kako nema nikakve znakove pred-TSP-a, dok je na dužnosti jednom mjesečno tijekom vikenda, no ubrzo su dobili ozbiljne simptome nakon primljene zapovijedi za aktivnu borbu. Ovo je ujedno prvi put da smo promatrali predtraumatske i posttraumatske stresne poremećaje koji se pojavljuju simultano, kazao je Mullenthauer objasnivši kako se taj fenomen najčešće pojavljuje među rezervistima koji su se vratili kući nakon odsluženja vojnog roka i prije nego su pozvani na posebni zadatak.

Istraživači su kazali kako se poremećaj može pojaviti pri pomisli kako u rukama držite beživotno tijelo, uslijed nepokolebljiva osjećaja bojazni koji prati zamišljena zasjeda tijekom noći te stres nakon što se shvati da će se provesti 18 do 24 mjeseca u stranoj zemlji tisuće milja daleko od kuće u kojima smrt ili ozbiljne ozljede djeluju neizbježne.

Osim toga, velik broj onih koji će ući u ratnu zonu kažu da ih muče vizije zvjerstava, mučenja i logo CNN-a koji se ponavljaju. Jedan rezervist, koji se odlučio suočiti s bolešću javio se na dužnost u Irak na dogovoreni dan, vojnik Franklin Mitchell, 31, suprug je i otac dvoje djece. Prema riječima Mitchellove supruge Marian, pred-TSP je kod njezina supruga izazvan prvobitnim sjećanjem na zatočeništvo. U početku je, naravno, bio uzbuđen da će zaraditi nešto novca za koledž kako bi mogao studirati kompjutorsko programiranje, kazala je Mitchell. Ali kad se vratio kući nakon što je saznao da ide u Irak oblio ga je hladan znoj i pao je u užasnu depresiju pri pomisli da će na koncu još i morati pucati iz neposredne blizine i ubiti neko drugo ljudsko biće.

Nedavno su istraživači identificirali nove segmente populacije koji se također smatraju ugroženima kad je u pitanju pred-TSP, uključujući roditelje djece koja se približavaju dobi kad su zrela za vojsku, iračke građane i svaku osobu koja više od tri sata dnevno gleda vijesti na televiziji.

S engleskoga prevela Gioia-Ana Ulrich

preuzmi
pdf