#440 na kioscima

217%2001


1.11.2007.

The Onion  

Kineske vlasti smaknule 10 milijuna igračaka

Energičnim mjerama kineska vlada štiti svjetske mušterije od opasnih zatrovanih igračaka; u intimnom otkrivanju svojih tajnih seksualnih fantazija mladić razočarao djevojku

PEKING – Kako bi uvjerili djecu diljem svijeta da im milijuni igračaka proizvedenih u Kini – a koje se trenutačno povlače s tržišta zbog toga što sadrže otrovne boje na bazi olova i opasne sitne dijelove – više ne mogu nauditi, visoki kineski dužnosnici u utorak su izjavili da se milijuni igračaka hvataju i istog trena likvidiraju.

“Mislimo na dobrobit naše djece i unutarnji mir potrošača”, rekao je kineski predsjednik Hu Jintao na novinskoj konferenciji. “Dječaci i djevojčice svijeta, nemate se što brinuti. Vaše igračke bit će pogubljene brzo i bez milosti. Jednom kad završimo, više se nećete imati čime igrati.”

U proteklih šest tjedana, kompanija Mattel povukla je više od 20 milijuna kineskih igračaka za koje se sumnja da sadrže olovnu boju i druge sigurnosne nedostatke. To je potez koji je potaknuo kinesku vladu da pošalje postrojbe Narodne oslobodilačke vojske u vodeće industrijske sektore kako bi nemilosrdno poklale sve preostale artikle koji nisu izvezeni na prekomorsko tržište. Dosad je, procjenjuje se, između 9 i 10 milijuna igračaka, od bezimenih lutaka i minijaturnih autića do poznatih likova kao što su dječji vlak Tenk Thomas, Znatiželjni George ili Velika Ptica, navodno isprebijano, izudarano puškama, šokirano električnim pendrecima, obješeno ili probodeno čavlima prije nego su im odrezane uši i iskopane oči, nakon čega su strijeljani.

“Vjerujte mi, noćas možete mirno spavati”, rekao je Hu, koji je postrojbama navodno dao izravnu naredbu da prisile tisuće i tisuće lutaka Polly Pocket da kleknu, nakon čega su im vojnici uperili puške u zatiljke i raznijeli njihove otrovne lubanje. “Želimo dokazati svijetu da radimo na ovom problemu. Stojimo na usluzi mladim ljudima.”

Kineski proizvođači igračaka navodno udovoljavaju željama vlade. Prema novinskoj agenciji Xinhua, u protekla tri dana protjerali su oko 365.000 lutaka Barbie iz njihovih kućica u nizu nasilnih racija. Tijekom tih racija, barbike su odvojene od svojih Kenova, skinute do gola te obrijane na ćelavo. Zatim su odvedene na nepoznatu lokaciju gdje su, budući da nisu mogle stajati samostalno, prislonjene uza zid. Vojska ih je potom strijeljala dok su olovni vojnici bili prisiljeni gledati.

“Pomažemo vlastima u uništavanju igračaka”, rekao je Chen Hai, stariji direktor u poduzeću Joy Sing Industrial Plastics, dobavljač koji je sklopio ugovor s nekoliko vodećih američkih trgovina igračaka. “Nije to prazno pričanje. Pozivamo sve zabrinute američke roditelje da dođu i obiđu naše sobe za mučenje kako bi na svoje oči vidjeli agoniju kojoj se igračke podvrgavaju.”

Chen je dodao da je, kao mjera opreza, smaknuto i 5000 radnika.

Iz udruge za nadzor nasilja nad igračkama, Udruge za promicanje plastičnih ljudi (UPPLJ), javljaju kako su prikupili dokaze prema kojima je kineska vlada zadržala dodatnih 20 milijuna igračaka na ispitivanju. Prema toj udruzi, čak su i igračke koje sadrže nisku razinu olova ukrcane na vlakove i odvedene u zatvore u udaljenim provincijama zapadne Kine gdje ih se navodno lišavalo sna, palilo cigaretama i podvrgavalo tradicionalnoj kinesko metodi mučenja vodom.

Osim toga, udruga UPPLJ objavila je videosnimku prokrijumčarenu iz neidentificiranog zatvora, koja prikazuje kineske obavještajce kako pokušavaju izvući informacije o lokaciji osumnjičenih olovom zatrovanih igračaka iz lutke Little Mommy Real Loving Baby unatoč činjenici da je ona sposobna tek tražiti svoju bočicu i igrati se skrivača. Jeziva snimka prikazuje kako se istoj toj lutki nasilno kopaju oči a mjesto na kojem bi trebale biti genitalije topi lemilicom.

Vijesti o oštrim mjerama pozitivno je primila američka udruga roditelja.

“Drago nam je da je pristup kineske vlade sigurnosti igračaka tako aktivan i ozbiljan”, rekla je Annelise Bow, direktorica organizacije Naša su djeca na prvome mjestu sa sjedištem u Brooklynu u državi New York. “Nadamo se da će ubuduće svaka eventualna pobuna među opasnim igračkama biti ugušena prije nego se one uvuku u naše igraonice.”

Ministar trgovine Bo Xilai izjavio je kako se nada da će masovne čistke igračaka “prenijeti snažnu poruku našim neprijateljima koji prijete da će nam nauditi svojim opasnim kemijskim spojevima.”

“Samo deranjem Elmove smrtonosne kože, trganjem udova istraživačice Dore te javnim pokazivanjem dijelova njezina tijela možemo uspješno upozoriti igračke kako nećemo dopustiti da ikad više ugroze živote drugih ljudi”, rekao je Bo.

Vladini dužnosnici, međutim, još odbijaju potvrditi lokaciju Tenka Thomasa kojeg su, sudeći prema glasinama, raščetvorili psi u Mandžuriji. Nisu se osvrnuli niti na tvrdnje da je stotinu igračaka u provinciji Guangdong bilo prisiljeno iskopati vlastite grobove prije nego su smaknute.

Opis seksualne fantazije mijenja se prema reakciji djevojke

HOUSTON – Opisujući seksualnu fantaziju svojoj djevojci Rebecci LaBatt, mještanin Ethan Kendler nespretno je skretao s perverznog na otrcano čistunsko pri čemu je opsceni, ali emocionalno iskreni izraz seksualne želje degenerirao u nedužnu, jedva erotičnu zamolbu.

“Nađemo se s tvojim prijateljicama Kelly i Tiffany u baru, ili samo s Kelly, zapravo, i malo se kao napijemo”, govori Kendler (25), serviser bicikla, privijajući se uz Rebeccu u svom jednosobnom stanu. “Dok igramo biljar, ona se nagne kako bi naciljala kuglicu i mi opazimo da nema gaćice.”

“U tom trenutku procijenimo da je previše popila i odlučimo je otpratiti doma”, brzo je dodao Kendler zamijetivši Rebeccinu tihu reakciju. “Zato jer nije sigurno da sama noću ide doma.”

Kendler, koji je od svibnja u vezi s Rebeccom (26), navodno je odmah reagirao na poziv da podijeli s njom svoje seksualne fantazije, nestrpljiv da iznese na vidjelo različite scenarije voajerizma i ekshibicionizma koje je godinama skrivao u sebi. No, njegova se sramežljivost ubrzo vratila nakon što je opisao kako ju je špijunirao kroz ključanicu dok se ona samozadovoljavala, a na što se Rebecca uozbiljila. Kendler je promrmljao kako se “samo zezao” i ubrzo prekinuo priču.

“I tako, putem kući, nakon što ostavimo Kelly i uvjerimo se da je sigurno ušla u svoj stan, prolazimo kroz mračnu ulicu i ja te stisnem”, reče Kendler, “svojim nježnim zagrljajem. Držim te čvrsto dok nas prekriva blaga magla. Moja se ruka pomiče prema tvojoj… tvojoj ruci tako da te mogu odvući, odnosno dobrovoljno te odvesti natrag do mog stana gdje ćemo se uvući u moj veliki, lijepi, topli krevet”.

Uznemiren činjenicom da im se pogledi nisu sreli već nekoliko sekundi, Kendler je odlučio ne ispričati djevojci svoju želju da je obuče u školarku, stavi joj štipaljke za bradavice i glumi sadističkog ravnatelja.

Očajni Kendler brzo je preletio pogledom po stanu u potrazi za nečim što bi moglo skrenuti fantaziju na nešto drugo što bi im oboma pričinilo zadovoljstvo.

“Ima šlaga u hladnjaku”, rekao je Kendler, ponukan kratkim sjajem u Rebeccinim očima. “Pošpricam njime tvoju… kako već voliš zvati svoju vaginu. Zatim izvadim svoju kameru i uvjerim se da je isključena.”

Kendler je također zamijenio riječi grubo, požudno i temeljito izrazom s ljubavlju te možda pokazao preveliku osjetljivost prema činjenici da Rebecca ima sestru blizanku.

Kendler je pokazivao znakove eventualnog ostvarenja seksualne fantazije kada je počeo govoriti o korištenju seksi igračaka u vođenju ljubavi, a zatim se upustio u scenarij u kojem je plješće po stražnjici. Iz straha da bi Rebecca mogla posumnjati kako govori o svojoj bivšoj djevojci, ipak je skratio svoju digresiju i usredotočio se na opis romantične večere uz svijeće.

“Stavim prst na tvoju”, reče Kendler, suspregnuvši riječ stražnjica. “Usne. Na tvoje usne. Kao, da te utišam, zato jer taj trenutak izaziva toliko strahopoštovanja. Zatim pomaknem svoju ruku do tvog zatiljka i, mm, pogladim tvoju kosu. A onda vodimo ljubav, nježno, lijepo i s puno poštovanja. Zatim se mazimo. I to je moja fantazija.”

Razgovor je kulminirao kada se par upustio u entuzijastični, ali inače rutinski seks u misionarskom položaju koji je Rebecca u telefonskom intervjuu u ponedjeljak opisala kao “lijep, ali ne toliko drukčiji od onog što smo prije radili”.

“Bila sam zaista iznenađena nježnošću njegove fantazije”, rekla je Rebecca. “Govorom tijela poticala sam ga da počne govoriti prljave riječi. Ali, eto, valjda je on jednostavno prirodno sladak i staromodan. Zaista sam se nadala da će pričati o tome kako bi me htio svezati i ševiti u dupe. Jesam li ja luda ili su muškarci prave pičkice?”

S engleskoga prevela Maja Klarić

preuzmi
pdf