#440 na kioscima

31.5.2007.

The Onion  

Novi reality show odlučit će o vladaru Iraka

Reality show spašava iračku krizu, Katolička crkva ponudila novu paletu reformiranih dogmi, a broj naziva rock bendova gotovo da je iscrpljen

LOS ANGELES – Šefovi televizijske kompanije Fox u ponedjeljak su predstavili njihov posljednji televizijski reality projekt Appointed by America –novu seriju u kojoj se natjecatelji bore za najvišu poziciju u iračkoj poslijeratnoj vladi.

“Ameriko, pripremi se jer ćeš izabrati muškarca ili ženu koji/a će Irak odvesti u uzbudljivu demokratsku budućnost”, kazao je Foxov šef reality programa Mike Darnell, predstavljajući šou na tiskovnoj konferenciji. “Hoće li to biti Ahmed Chalabi, lider Iračkog nacionalnog kongresa? Ili general Tommy Franks, zapovjednik savezničkih snaga? Ili možda Roshumba Williams iz Macona, u Georgiji, konobarica s velikim snovima i još jačim glasom? Pratite utorkom od 9 sati.”

Darnell je kazao kako je novi šou zapravo nalik na emisiju Američki idol s dodatkom  ponovne izgradnje Iraka, dodavši kako će u Appointed by America sudjelovati natjecatelji koji će se suočiti s različitim izazovima, uključujući i kviz o demokraciji, natjecanje talenata i aktivnosti kao što je stvaranje države koje će pokazati njihovu sposobnost vođenja bombardirane i ratom razorene zemlje Srednjega istoka.

Žiri koji čine slavne osobe svakog će tjedna eliminirati dva natjecatelja, a na taj će se način do kraja sezone odabrati sretan pobjednik, neosporivi vođa Iraka. Gledatelji mogu sudjelovati putem telefonskog glasovanja, iako je Darnell napomenuo da je glasovanje ograničeno na pozive upućene iz kontinentalnog dijela SAD-a.

Voditelj šoua bit će umirovljeni američki general Jay Garner, a sve će se odvijati pod pokroviteljstvom Pentagona. Troje slavnih sudaca bit će: Toni Basil, koreograf i nekadašnji glazbenik koji je snimao za Chrysalis; međunarodno priznati frizer-stilist Vidal Sassoon i televizijska zvijezda Kevin Sorbo. “Doista su se angažirali. Pričekajte samo da vidite svađu između Sassoona i Basila”, kazao je Darnell.

Urednica zabavnog programa Gail Berman rekla je kako je televizijska mreža Fox bila potaknuta da napravi takav šou, s obzirom na to da je njihov informativni program imao visoku gledanost u posljednjih nekoliko mjeseci. “Fox je svojim ratnim reportažama povećao broj gledatelja, pa smo pomislili: ‘Zašto ne bismo nastavili istim tempom?’”, dodala je Berman. “Sigurna sam da će odanim gledateljima Foxovih vijesti obnova zemlje biti jednako uzbudljiva kao i njezino razaranje.” Prva epizoda već je snimljena u studiju s gledateljima, no njezini će rezultati ostati  u tajnosti do dana njezina emitiranja. Pobjednik šoua Appointed by America položit će prisegu za predsjednika Iraka 24. lipnja, u dvosatnoj gala priredbi koja će se emitirati uživo iz Bagdada.

Prema riječima Gail Berman, za Foxov se šou prijavilo tri tisuće natjecatelja. Iako su većina nadobudnih bili Amerikanci ili Iračani, oko šesto častohlepnih vladara iz više od sto država prijavilo se sa željom da uđe u krug od dvadeset finalista. Među natjecateljima našli su se i uređivač interijera iz San Diega, učiteljica iz Philadelphije i peshmerga borac iz kurdistanske Patriotske unije. Natjecateljica Kymbyrley Lake, blagajnica iz Teksasa, izjavila je kako “ima osjećaj da ima dobre šanse”. “Doista vjerujem da ću pobijediti”, dodala je.  “U srcu osjećam da će mi Isus dati šansu da pomognem svim tim ljudima. Otkad sam bila djevojčica sanjala sam o tome da učinim nešto kako bih pridonijela miru u svijetu.”

Lakeova bi mogla dobiti šansu. Insajderski izvori kažu kako je ona među top pet favorita prve epizode, zajedno sa službenikom kurdistanske Demokratske stranke Fawzijem Haririjem i Adnanom al-Pachachijem, nekadašnjim iračkim ministrom u vladi prije nego je Sadam došao na vlast – vrlo je vjerojatno da će se njih dvojica naći među favoritima. Zamjenik ministra obrane u ponedjeljak je na brifingu u Pentagonu dao svoj blagoslov šou Appointed by America. “Sjajno je da će Fox odigrati bitnu ulogu u poslijeratnom Iraku. Dovraga, doista nismo znali što učiniti”, kazao je.

Katolička crkva ponovo razmišlja o limbu

Katolička crkva donijela je odluku, protivno prijašnjoj crkvenoj doktrini, da nekrštena djeca ne ostaju u limbu do Sudnjega dana. Evo ostalih doktrina koje je Crkva nedavno objavila:

Ukinuta je zabrana seksa s upaljenim svjetlom i otvorenim očima.

Sredstvo za uklanjanje prašine Swiffer® službeno je proglašeno čudom.

Prihvaćen je poziv na ligu softballa slobodnih zidara.

Priznato je da se španjolsku inkviziciju moglo drugačije tretirati.

Celibat je sada proizvoljan, no oni koji žive u djevičanstvu imaju uvjete za fantastične mjesečne nagrade.

Povećan je broj zbirke posuđa.

Habiti se smiju bojati u tehnici batika i na njima se smije istaknuti logo omiljenog sportskog kluba časne sestre.

Ponovo se razmatra vjerovanje da postoji nevidljiv, svemogući čovjek na nebu koji je stvoritelj svega.

Slobodno samo još sedam imena rock bendova

NEW YORK – Prema podacima koje je u ponedjeljak objavio Međunarodni ured za imena rock bendova, na raspolaganju je još samo sedam od otprilike 518 milijuna potencijalnih imena za glazbene skupine.

“Nakon što su nazivi The Stripped Amygdaloids, A Purple Spray of Cloth Violets i Guestowel izabrani prošlog vikenda, nužno je da novi bendovi odaberu ime što je prije moguće”, stoji u izjavi na web stranici organizacije. “Bendovi osnovani nakon što su odabrana sva imena morat će čekati dok ne bude raspoloživo novo ime, što može trajati od 10 minuta do 30 godina.”

Iako je u ponedjeljak navečer na MySpaceu otvorena stranica pod nazivom Witheboard Ether, što je jedno od posljednjih raspoloživih imena, Međunarodni ured za imena rock bendova još nije potvrdio je li ta grupa uopće ikad nastupala.

S engleskoga prevela Gioia-Ana Ulrich

preuzmi
pdf